Головна » 2015 » Квітень » 3 » Закриття тижня дитячого читання
15:04
Закриття тижня дитячого читання

Щороку під час чарівної весни традиційно приходить до бібліотек України довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

Це свято є найпопулярнішим під час шкільних весняних канікул, яке пов’язане з книгою.

Під час Тижня наші користувачі бібліотеки зустрічаються з її величністю Книгою. Кожна дитина відкриває для себе неймовірний світ знань, пригод та фантастики. Тиждень дитячого читання – свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, свято письменників і видавців, бібліотекарів і читачів, веселих пригод і літературних відкриттів, зустрічей з цікавими людьми та героями книг. В рамках Тижня дитячого читання у бібліотеках району проводились  літературні конкурси, вікторини, мандрівки, лялькові вистави, презентації книжкових виставок та нових книг. Закіччення тижня дитячого читання бібліотека приурочила до Міжнародного дня дитячої книги. Міжнародний день дитячої книги відзначається, починаючи з 1967 року за ініціативою і рішенням Міжнародної ради з дитячої книги.
Не випадково цей день припадає на 2 квітня, день народження датського письменника-казкаря Ганса Християна Андерсена. Цього року виповнюється 210 років з дня його народження (1805-1875). З цієї нагоди відбувся літературний бенефіс «Улюблений казкар дітей-Андерсен». Бібліотекарі РДБ завітали до учнів 2-Б класу Полонської ЗОШ I_IIIст.№2.  Діти мали можливість не тільки ознайомитись з творчістю та життям великого датського казкаря Г.Х.Андерсена, а також відповідали на запитання вікторини; розвивали артистичність, інсценізуючи героїв з його казок, а також розказували  про свої улюблені книжки, декламували вірші та приказки про книгу.

 

Переглядів: 503 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar