Головна » 2017 » Квітень » 26 » Чорнобильський вітер по душах мете
14:36
Чорнобильський вітер по душах мете

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чорнобиль. Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме чорним вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.

Чорнобиль — незагойна рана на тілі нашої землі. У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року о 1 годині 23 хвилині 40 секунд над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції нічну пітьму розірвало полум'я. Розпочалась пожежа.

Першими до реактора через кілька секунд по тривозі прибули пожежні з охорони АЕС на чолі з начальником караулу Володимиром Правиком.
Його загін першим уступив на лінію вогню, а Володимиру ж лише 23 роки. У молодого лейтенанта не було права на помилку.

Ми схиляємо свої голови перед усіма, кого сьогодні вже немає з нами, перед тими, хто ціною власного життя оплатив шанс на життя мільйонів.

До роковин аварії на ЧАЕС разом з учнями 9-Бкласу ЗОШ№4 проведено годину – реквієм «Чорнобильський вітер по душах мете», під час якої присутні згадали про страшну аварію, яка сталася в Україні, про живих і вже покійних ліквідаторів катастрофи, про її наслідки для нашої держави і для всього світу. У бібліотеці оформлено книжкову виставку «Чорнобиль – біль наш довічний», де представлені матеріали про аварію на ЧАЕС та по охороні довкілля.

Переглядів: 307 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar