Головна » 2016 » Березень » 24 » Всеукраїнський тиждень дитячого читання
15:46
Всеукраїнський тиждень дитячого читання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Славні традиції проведення Тижня було започатковано ще в далекому 1944 році. У той непростий час, велика увага приділялася дитячій книзі, яка несла святе слово дітям – майбутнім творцям, винахідникам, вченим.

Це свято тих, хто творить книгу, і тих, хто любить читати, свято письменників і видавців, бібліотекарів і читачів, веселих пригод і літературних відкриттів, зустрічей із цікавими людьми та героями книг.

Протягом Всеукраїнського тижня дитячого читання в бібліотеці проводяться різноманітні розважальні

масові заходи, діти знайомляться ближче з героями книг, письменниками, художниками-ілюстраторами.

Урочисте відкриття Тижня розпочалося святом «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає».

Учні 2-б класу ЗОШ №2 підготували театралізоване дійство «Монолог книжки». А потім діти «мандрували» книжковим царством. Свято було веселим, діти мали змогу і щось нове дізнатися, і взяти участь у цікавих конкурсах та вікторинах. І звичайно ж, всі учасники заходу добре запам'ятали, що книга - друг і порадник, і якщо до неї ставитись з повагою, шаною і любов'ю, вона віддасть усі ті знання, які люди накопичували протягом тисячоліть.

Під час Тижня читачі матимуть змогу  прийняти участь у різноманітних заходах, що будуть проводитись в нашій бібліотеці , а саме: книжкова  ретро – виставка «Що читали ваші бабусі»,  презентація книжкової виставки  «Україна speeking»,   літературний ранок «Добром зігріте серце» (до 110-річчя від дня народження О. Іваненко),  мультимедійна година «Зі сторінок книг – на голубі екрани»,  журнальна тусовка, бібліошопінг «Ці книги варті читання» , казковий калейдоскоп «Чарівний світ Андерсена». 

 

 

                                             

Переглядів: 347 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar