Головна » 2016 » Квітень » 28 » Великий день Воскресіння
15:46
Великий день Воскресіння

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Великдень – свято свят і торжество торжеств, приурочене пам'яті воскресіння Ісуса Христа. Це свято є одним із найбільших свят у християнській релігії.

Великдень називають ще Великим Днем, або Паскою. Остання назва походить від обрядового печива – паски, яка спеціально випікалася до цього дня. Великдень – родинне свято. На нього повинна зібратися родина, долаючи всі перешкоди. Кажуть, що й сонце на радощах у той день не заходить, тому цей день такий «великий». Це свято в родинах українців завжди було пов'язане з глибоким осмисленням життя людини на Землі.

Напередодні Великодня виготовляли писанки, крашанки, мальованки, їх не лише святили в церкві, а й обмінювались ними, немов великодніми картками-привітами.

У святкові дні дівчата починали водити хороводи під супровід розлогих пісень. Меншим дівчатам дозволяли грати в скакалки. Ці забавки тривали до того часу, доки не обсадяться городиною.

Про історію свята, звичаї і традиції дізналися читачі 1-4 класів під час проведення християнських читань «Час прислухатись до слів, що Ісус нам заповів», а також розіграли сценки про святкування Великодня. Для старших читачів оформлено книжкову виставку «Пасхальні передзвони», біля якої проводяться огляди літератури.

Переглядів: 397 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar