Головна » 2016 » Грудень » 8 » Тиждень правових знань
16:08
Тиждень правових знань

  

 

 

 

 

 

    20 листопада 1989 р. ООН прийняла Конвенцію про права дитини – договір, який має виконуватися всіма, хто його підписав. Україна поряд з іншими державами поставила свій підпис під цим документом і цим самим зобов'язалася виконувати декларацію про права дитини.

Сьогодні всі діти потребують захисту. 250 млн. дітей у світі існують лише за рахунок виснажливої роботи, крадіжок, жебракування. 30 млн. дітей 6— 11 років не мають змоги відвідувати школу. Щорічно від хвороб умирають до 5 млн. дітей. У багатьох країнах із низьким рівнем життя до 200 млн. дітей живуть в умовах зубожіння.  Дітей у світі з нервово-психічним розладом до 25 %. Поширюється бізнес на дітях, використання дітей, від яких відмовилися батьки, для трансплантації органів. З’явився новий тип дитини – вуличні бізнесмени, біженці, жебраки, діти, що миють машини, діти з відхиленням у поведінці. Щоденно в Україні підлітки скоюють 104 правопорушення, серед яких убивства, насильства, грабежі. Три чверті неповнолітніх дітей в Україні – із різними хронічними захворюваннями. Саме тому, сьогодні, проблема дитинства є найголовнішою у світі, оскільки діти – це майбутнє кожної країни та всього людства.

  В рамках проведення Всеукраїнського тижня правових знань у бібліотеці проведено заходи, які спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій.   Оформлено куточок правових знань «Права людини: знати, розуміти, захищати». Для учнів молодших класів дитячої художньої школи проведено ігрове судове засідання «Свої права ти добре знай, їх шануй і захищай». Діти дізналися про закони, що гарантують права дітей, розгадуючи вікторину «Права літературних героїв», читачі швидко розібралися, які права літературних героїв постійно порушуються в казках.

Під час години спілкування «Не має прав без обов`язків»учні старших класів дізналися  про закони, права й обов’язки, про найпоширеніші правопорушення серед підлітків і про відповідальність перед Законом, обговорили проблемні ситуації. 

А головний висновок, який зробили діти під час тижня права, - це те, що правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі й у повсякденному житті. І завдання кожного – дотримуватися своїх прав і обов’язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.

Переглядів: 363 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar