Головна » 2018 » Травень » 8 » Стоять безмовно обеліски вічні, сняться їм дороги героїчні
11:58
Стоять безмовно обеліски вічні, сняться їм дороги героїчні

8 Травня - день пам'яті і скорботи. 9 травня – День Перемоги. Цього дня по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски. Це означає, що пам’ять народна жива, що подвиг загиблих – незабутній. Свято Перемоги – це свято зі слізьми на очах, це свято радісне і гірке. Радісне, бо принесло на нашу землю мир,гірке, бо дорогою ціною заплатив український народ у найстрашнішій за всю світову історію війні.

Вже минув 73 рік з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові і сліз.

Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих хто віддав землю мир , гірке, бо ціна цієї радості – життя мільйонів наших співвітчизників.

Напередодні цих днів відбувся урок пам‘яті «Стоять безмовно обеліски вічні, сняться їм дороги героїчні». Під час заходу діти дізналися про події тих давніх років, пригадали своїх прадідусів, які брали участь у Другій Світовій війні, їх розповіді про ті роки. До цієї дати у бібліотеці розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Забуттю не підлягає».

Переглядів: 415 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar