Головна » 2019 » Березень » 7 » Шевченка читають всі
10:51
Шевченка читають всі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково : щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об'єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум'яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.

 

Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті засяє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуєм пам'ять Шевченка.

   Бібліотека для дітей Полонської ОТГ спільно з учнями 5-х класів Полонської ЗОШ №2 взяла участь у ювілейній акції «Шевченка читають всі», оголошеній Хмельницькою обласною бібліотекою для дітей ім. Т.Г. Шевченка, приуроченій 205-й річниці від дня народження великого українського поета і художника.

Захід пройшов у форматі літературно - тетралізованого дійства, під час якого діти познайомились з життєвим та творчим шляхом Кобзаря, декламували його поезії, інсценізували його твори.

Переглядів: 285 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar