Головна » 2021 » Листопад » 26 » Пам’ятаємо минуле заради майбутнього
15:41
Пам’ятаємо минуле заради майбутнього

 

   У четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять мільйонів жертв голодоморів в Україні. Наймасштабнішим з них був голодомор 1932-1933 років.

   Голодомор в Україні визнаний геноцидом на законодавчому рівні і в судовому порядку.

   Історики називають причиною голоду репресивну політику хлібозаготівлі, яку провадила комуністична влада. Таким чином влада хотіла упокорити українців, остаточно ліквідувати спротив режиму та боротьбу за відродження власної державності.

   Від Голодомору в Україні померло щонайменше 3,9 мільйона людей. Кількість жертв у всьому СРСР оцінюють у близько сім мільйонів.

   Пам'ять про Голодомор стала невід’ємною частиною національної пам’яті українського народу. Щороку в четверту суботу листопада українці запалюють свічки як символ пам’яті про вбитих голодом.

   У понад 40 містах 15 країн світу споруджені пам’ятники чи встановлені інші пам’ятні знаки на вшанування пам’яті жертв Голодомору.

   Для українців міжнародне визнання Голодомору є свідченням встановлення історичної справедливості щодо оцінки злочину проти людяності, скоєного стосовно українського народу, та демонстрацією засудження дій тоталітарного режиму, який знищив в Україні мільйони людей та підірвав національний дух  українства.

   Вшановуючи пам`ять про мільйони безневинно померлих у бібліотеці діє книжкова виставка-реквієм «Пам’ятаємо минуле заради майбутнього».

 

Переглядів: 116 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar