Головна » 2020 » Червень » 14 » Книги для батьків, які хочуть зрозуміти своїх підлітків
14:47
Книги для батьків, які хочуть зрозуміти своїх підлітків

Анна Гресь «Як пригорнути кактус?

Мабуть, кожен з батьків, які мають дітей-підлітків, можуть погодитися, що в підлітковому віці майже всі діти, ну майже всі, стають страшенно норовливими, грубими, різкими, одним словом - "кактусами". Батькам стає важко порозумітися із дітьми. Саме для таких випадків, коли мама і тато не розуміють, що їм робити, написана ця книга. В цій книзі розглянуто проблеми, які можуть поставати перед підлітками та їхніми близькими, і приведені прості і конкретні поради, що робити, а чого краще не робити.

Марія Малихіна «Дитина у світі емоцій»

Емоції оточують нас щомиті, без них життя просто не можливе. Ми радіємо чи сумуємо, захоплюємось чи розчаровуємось, сміємося, сумуємо, лютуємо, можемо бути сповнені щастя або журби. Емоції можуть виникати попри наше бажання, а іноді нам навіть важко впоратися з ними. Ця книга написана для батьків, які прагнуть розуміти свою дитину, допомогти їй навчитися контролювати свою емоційну поведінку, хочуть дізнатися, що таке емоційний інтелект і як він формується. Дорослі дізнаються, чому в дітей виникають істерики, агресія, страхи і як слід поводитись у подібних ситуаціях. І взагалі, щастя — це теж емоція. Бути щасливим можна навчитися і навчити дитину! Мабуть, саме цього бажають батьки.


Серія Мистецтво мислити" Оскара Бренеф`є - революціонера у галузі освіти, який пропонує дорослим не давати дітям готові відповіді, а змалечку розвивати в них здатність думати, аналізувати та знаходити відповіді самостійно. У його книжках багато запитань — вони спонукають відмовитися від шаблонних відповідей, дозволяють бачити різноманіття світу, не боятися думати інакше. Влучні запитання не лише розвивають мислення, а й учать чути інших, допомагають батькам і дітям порозумітися.

Переглядів: 256 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0