Головна » 2021 » Жовтень » 28 » Гелловін . BOOK жахастики!
15:21
Гелловін . BOOK жахастики!

   

 

 

 

 

 

 

 

       Хеллоуін (День всіх святих) — сучасне свято, що відзначається щорічно 31 жовтня. Найбільшу популярність свято має за кордоном, вельми яскраво і пишно святкується у Великобританії, США, Канаді, Ірландії і дещо скромніше в інших країнах.

   Перші згадки про Хелловін припадають ще на XVI століття, оскільки його прообраз — язичницьке свято Самайн, яке асоціювалося зі смертю, потойбічним і надприродним, відзначалося ще кельтами. Потім Самайн стали відзначати в усіх країнах Британських островів. У XIX-XX століттях свято поступово відмирає, йому на зміну приходить більш сучасне свято — Хеллоуін, що традиційно вважається Днем усіх святих.

 На Хелловін прийнято ходити в гості або ж зазивати до себе друзів і родичів. Хоча День всіх святих і не є державним святом навіть в англомовних країнах, очевидно, що відзначають його дуже широко. Не так давно цей звичай прийшов і в Україну. Передісторія виникнення Хелловіна детально вивчається, а традиції — активно переймають школярами. Більшість дітей та  молоді з нетерпінням чекає 31 жовтня, щоб побешкетувати і розважитися.

У бібліотеці організовано виставку-інсталяцію «BOOK жахастики»

Переглядів: 199 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar