Головна » 2020 » Листопад » 20 » Ден Гідності та Свободи
11:55
Ден Гідності та Свободи

  День Гідності та свободи одне зі знакових офіційних свят у новітній історії України. Встановлене на честь двох знаменних і доленосних подій, які відбулися в Україні, Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

   Свято День Гідності та Свободи має сталу дату відзначання. Щороку це відбувається 21 листопада – в річницю початку Євромайдану. Свято започаткував у 2014 році пятий президент України Петро Порошенко указом "Про День Гідності і Свободи".

   Це свято можна назвати наступником Дня свободи, яке впродовж 2005-2011 років відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції, проте було скасоване екс-президентом Віктором Януковичем.

   Памятну дату запровадили з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження й донесення до сучасного та майбутніх поколінь обєктивної інформації про доленосні події, які мали місце в Україні на початку XXI століття.

  Відзначаючи цей день оформлено книжкову виставку  «Події, що змінили  Україну», де представлені книги, фотодокументи про пам`ятні події на Майдані.

 

Переглядів: 201 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar