Головна » 2016 » Квітень » 26 » Чи знаєш ти, світе, як сиво ридає полин
16:35
Чи знаєш ти, світе, як сиво ридає полин

Чорнобиля гіркий полин

На серце ліг незримо й тяжко,

І плине над землею дзвін

Із тихим стогоном протяжно

 

Трагедія сталася 26 квітня 1986 року. Вона ввійде в історію, в усі хроніки людства як невигойна рана на тілі України. Надто дорого заплатили й ще заплатимо за Чорнобиль. За кілька днів людство зробило крок з епохи доатомної в епоху незвідану.

Ту мирну весняну українську ніч на берегах Прип’яті люди ніколи не забудуть. Вона була, як зараз усім здається, найтихішою і найтеплішою. І не сповіщала про біду. Навпаки всім жителям містечка атомників ще звечора, під вихідний, жадалося отримати від природи хорошу погоду. Проте в ту саму ніч з 25 на 26 квітня відлік часу став уже не мирним, а бойовим і аварійним. Відлік пішов на хвилини і секунди. О першій годині 23 хвилини 40 секунд, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської атомної станції несподівано велетенське полум’я розірвало нічну темряву.

У ці дні ми згадуємо тих, хто захистив світ від страшної біди ціною свого здоров'я, а інколи й життя. Ми схиляємо перед ними голову. Минуть роки й десятиліття, а трагічний день Чорнобильської катастрофи  все одно хвилюватиме людей: і тих, кого він зачепив своїм крилом і тих, хто народився далеко покривдженої землі.

Година пам`яті "Чи знаєш ти світе, як сиво ридає полин" відбулася  для користувачів 5-7 класів. Діти переглянули книжкову виставку та переглянули відео про Чорнобильську трагедію.

 

Переглядів: 340 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar