Головна » 2018 » Лютий » 2 » Це не вигадка, не байка - всі ми любимо Нестайка
11:05
Це не вигадка, не байка - всі ми любимо Нестайка

 

 

 

 

 

 

 

 

Всеволод Нестайко належить до тих письменників, які пишуть не тільки повчально, а й цікаво і весело. Він на все життя зберіг здатність радіти і щедро дарувати радість іншим. Він справжній дитячий письменник. Отож, познайомтеся з героями його книг. Через пригоди, які трапляються з друзями, ви пізнаєте, що таке людська гідність, чесність, дружба.

30 січня 2018 року виповнилося б 88 років патріарху української дитячої літератури Всеволоду Нестайку. Письменника нагороджено Орденом Ярослава Мудрого V ступеня.
Перші оповідання для дітей В. Нестайко почав друкувати ще в 1954 році. За свій 55-літній шлях у дитячій літературі письменник написав близько тридцяти книжок – повістей, романів, збірок оповідань, які видавалися 136 разів двадцятьма мовами, накладом понад 2 млн. примірників. Зокрема, вже в незалежній Україні його твори видавалися 53 рази.
Книжки В. Нестайка є улюбленими для багатьох поколінь українських читачів. Його твори внесено до шкільних програм, а п'єси успішно ставляться в дитячих театрах різних міст України. У 1979 році рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогія "Тореадори з Васюківки" В.Нестайка внесена до Особливого Почесного списку Г.Х. Андерсена "як один з найвидатніших творів сучасної дитячої літератури".

Познайомилися з книгами улюбленого письменника української дітвори змогли першокласники під час літетатурного рандеву "На гостини до Нестайка".
 

Переглядів: 337 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar