Головна » 2019 » Січень » 30 » Рейд безстрашних: їхня кров і любов
15:10
Рейд безстрашних: їхня кров і любов

 

 

 

   

 

   29 січня українці згадують героїв бою під Крутами, який відбувся у 1918 році.

   Станція знаходиться в межах Чернігівської області, між селищами «Пам’ятне» та «Крути». Це близько 130 кілометрів на північний схід від Києва. А також 18 кілометрів від Ніжина.

   Сам бій тривав приблизно 5 годин. Підрозділ Червоної Гвардії налічував 4000 гарно вишколених, озброєних, загартованих в боях солдат. Натомість Кадетів було всього 300 чоловік. Бойового досвіду вони не мали, та і оснащення в них було значно гіршим. Але не дивлячись на це, студенти змогли тимчасово зупинити наступ Російських військ на Київ. Після бою ця частина Червоної Гвардії виявилась не боєздатною і вимагала поповнення бойового складу.

   Саме тому ця подія і є настільки важливою для нас! Російські війська не мали змоги наступати 4 дні після бою. За цей час Українські війська здійснили організований відступ, підриваючи за собою мости та колії. З цієї причини, війська Муравйова вже не мали можливості перевозити боєприпаси та інший реманент залізницею. Вони робили це на селянських возах, запряженими кіньми по розмоклій дорозі.

   Окрім цього така затримка дала змогу Українській делегації укласти Брест-Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність.

   З нагоди вшанування героїв відбувся героїчний експрес «Рейд безстрашних: їхня кров і любов». Читачі бібліотеки познайомилися з книжковою виставкою «Бій під Крутами. Вони загинули за те, щоб Україна була незалежною» , де представлені книги, у яких висвітлюються події тих днів, послухали розповідь та переглянули відеофільм про бій під Крутами

Переглядів: 230 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar