Головна » 2020 » Вересень » 18 » Охоронець рідного слова
15:03
Охоронець рідного слова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

  «Хотів би я, щоб всі дружили люди, щоб сонце радості сіяло на Землі…» так звертається зі своїх творів Микола Никанорович Магера  – український, подільський письменник.

 На платформі Zoom ми долучилися до щорічних обласних Магерівських читань «Охоронець рідного слова»,присвяченні річниці з дня народження літератора та метою популяризації його творчості.

 В основу казок, віршів, оповідань, новел Миколи Магери лягли його життєві спостереження, багатющий півстолітній досвід педагогічної просвітницької діяльності. Всі твори письменника для дітей – «Чубчик», «Юрасик», «Добра дівчинка», «Хлопчаки», «Батіжок» та інші – несуть велике виховне навантаження, письменник закликає юних читачів палко любити рідну Україну, її солов’їну мову, неповторну пісню і думу, народні казки і легенди, шанувати своїх батьків і старших, берегти природу – ліси, квіти, річки і озера, ставки і джерела, птахів і звірів.

 Все це повчальні, іноді й філософські твори, які психологічно впливають на виховання юного читача. Для наших користувачів було підготовлено книжкову виставку – повідомлення з книг Миколи Никаноровича Магери «Подільський казкар,новеліст,оповісник»

 

Переглядів: 120 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar