Головна » 2017 » Березень » 16 » Найкращий читач Полонщини - 2017
17:48
Найкращий читач Полонщини - 2017

 

 

 

 

 

 

 

Традиційно навесні в дитячих книгозбірнях України визначають найкращих читачів-дітей – з 2005 року таку традицію започаткувала громадська організація «Форум видавців» у Львові. Вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книгою, критичного аналізу, осмислення та творчої інтерпретації прочитаного; популяризація кращих надбань української, світової та сучасної дитячої, краєзнавчої літератури, привернення уваги місцевої громади до проблем дитячого читання і є метою Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач – 2017». За ці роки близько 300 дітей Полонщини спробували свої сили в різноманітних творчих змаганнях передбачених програмою конкурсу. Так і в цьому році учні 6-7 класів приймали участь у I етапі конкурсу, які проходили у всіх сільських бібліотеках Полонської та Понінківської громад, позагромадних та шкільних бібліотеках. Переможці I етапу з усіх сіл району з`їхались до Полонської бібліотеки для дітей, щоб взяти участь в II етапі конкурсу. Всі учасники конкурсу продемонстрували високий рівень своїх знань сучасної української і світової літератури, презентували свої улюблені книжки та відповідали на тестові запитання.
Проте конкурс є конкурс, і лише два переможці учні 6 і7 класів будуть представляти наш район у III обласному етапі конкурсу, який відбудеться у обласній бібліотеці для дітей ім. Т.Г. Шевченка. Всі учасники змагання отримали в подарунок книги. Спонсорами свята виступили сільські бібліотекарі та бібліотека для дітей. А переможцями II етапу стали: учениця 7-А класу Полонської гімназії, активна читачка бібліотеки для дітей Цішевська Дарина та учениця 6-А класу Полонської ЗОШ№3 Багінська Наталія.

На цьому святі діти знайшли собі нових друзів, багато хто з них вперше був у великій дитячій бібліотеці, яка здивувала їх незвичайними книгами і майже безмежними можливостями. Організатори дійства старалися подарувати дітям справжнє свято, яке їм запам’ятається на довго.

Переглядів: 383 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar