Головна » 2017 » Вересень » 7 » Грамотність – запорука успіху людини!
16:51
Грамотність – запорука успіху людини!

    Міжнародний день грамотності – свято, що відзначається щорічно 8 вересня та символізує досягнення усього людства, адже грамотність – це один із критеріїв, який відрізняє прогресивне суспільство від примітивного.

    Міжнаро́дний день письменності — один із міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об'єднаних Націй.

     Грамотність є не тільки додатком до вже здобутих знань і навичок, але й надійним помічником у житті кожної людини в інформаційному суспільстві. Стрімкий розвиток у всіх сферах діяльності з одночасною глобалізацією вимагає від людини, ким би вона не була і де б не мешкала, миттєво відгукуватися на вимоги часу.

     Україна розпочала самостійно торувати свій незалежний шлях. Логічно, що багато колишніх державних пріоритетів нівелювалося, але обов’язкова початкова та середня освіта, мережа бібліотек, проведення освітніх заходів – прагнення до тотальної грамотності нації завжди було, є та буде. Всі українці, які хочуть добра своїм дітям, мають прищепити їм бажання до самовдосконалення, сміливість у здобутті нових знань, відвертість і щирість у висловлюванні думок, любов до книжок, навички роботи з сучасними інформаційними технологіями, розуміння й усвідомлення глобальних проблем людства та шляхів їх подолання – одне слово те, що складає грамотність сучасної людини.

 

Переглядів: 329 | Додав: biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar